Waadhoeke eerste Friese gemeente met Automaatje

30 november 2018

Op 3 oktober 2018 maakte Omrop Frylân op zijn website bekend dat Waadhoeke de eerste Friese gemeente is die de beschikking heeft gekregen over een ´Automaatje´.

Dit is een vrijwilliger die kan worden ingezet om ouderen te vervoeren naar bijvoorbeeld een ontmoetingscentrum of een ziekenhuis. Het idee is afkomstig van de ANWB. Hoewel in inmiddels zo´n 75 gemeenten in Nederland Automaatjes hun nuttige werk doen, heeft Waadhoeke de Friese primeur. De Adviesraad Sociaal Domein Noardwest Fryslân heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor invoering van dit nieuwe fenomeen in onze regio. Meer over Automaatje elders op de website.

Het blijkt inmiddels dat ´Automaatje´ aanslaat in Waadhoeke. Op een oproep aan burgers om zich vrijwillig als chauffeur in te zetten kwamen in korte tijd vele reacties. 

Meer over dit onderwerp
Terug naar overzicht