Welzijnsmarkten laten veel activiteiten in noardwest Fryslân zien

17 maart 2019

Op 13 en 15 maart 2019 organiseerde De Skûle Welzijn welzijnsmarkten in Harlingen en Franeker. De markten stonden in het teken van de week van Zorg en Welzijn. Hoewel kleinschalig van opzet hebben de markten wel duidelijk gemaakt dat het aan vrijwilligersinitiatieven in de regio noardwest Fryslân zeker niet ontbreekt en dat de inzet en de motivatie van de vrijwilligers groot is .

Tijdens de markten waren organisaties en projecten vertegenwoordigd als Stichting Present, De Zonnebloem, Humanitas, Support Fryslân, Gered Gereedschap, AutoMaatje en Waadhoeke voor elkaar in nood. De Adviesraad Sociaal Domein Noardwest Fryslân was vertegenwoordigd in Franeker. De publieke belangstelling had beter gekund. Ongetwijfeld speelde het gure weer daarbij een rol. Desondanks waren de markten nuttig, al was het maar omdat de organisaties onderling informatie uit hebben kunnen wisselen en afspraken hebben kunnen maken. 

In de rubriek ´Uitgelicht´ zullen we de komende tijd aandacht besteden aan enkele organisaties die goed werk doen binnen het Sociaal Domein. We beginnen met ´Waadhoeke voor elkaar in nood´.

Terug naar overzicht