Mantelzorgwaardering gemeente Waadhoeke 2019

10 december 2019

Gemeente Waadhoeke hecht veel waarde aan de mantelzorgers in de gemeente. Een mantelzorger kiest er niet voor om te gaan zorgen: het overkomt je, omdat je een emotionele band hebt met degene die zorg nodig heeft. Elke gemeente mag op haar eigen manier invulling geven aan de waardering van mantelzorgers. Gemeente Waadhoeke kiest er in 2019 voor om mantelzorgers te waarderen met een geldbedrag van € 50,-. “De verhalen van mantelzorgers maken altijd diepe indruk op mij. Zij zorgen vaak iedere dag voor een ander die dat nodig heeft, maar denken meestal niet aan zichzelf. Dat is wel belangrijk om het vol te kunnen houden. Het steunpunt Mantelzorg helpt daar bijvoorbeeld bij. Maar ook met deze mantelzorgwaardering 2019 laten we onze grote waardering voor hen zien,” zegt wethouder Boukje Tol. Als u een mantelzorger bent in Waadhoeke, dan kunt u tot uiterlijk 31 december 2019 de Mantelzorgwaardering 2019 aanvragen. Kent u een mantelzorger, wijst u hem of haar dan op deze mogelijkheid.

Wanneer komt een mantelzorger in aanmerking voor de Mantelzorgwaardering 2019?
Om voor de mantelzorgwaardering in aanmerking te komen, gelden de volgende voorwaarden:
 

  • De zorgvrager woont in de gemeente Waadhoeke;
  • De mantelzorger verleent langer dan zes maanden minimaal acht uur per week mantelzorg;
  • De mantelzorger verricht taken die de zorgvrager zelf niet meer kan doen. Die hulp is meer dan de normale, dagelijkse zorg tussen partners, ouders, inwonende kinderen of andere huisgenoten. Denk aan: persoonlijke verzorging, psychische begeleiding;
  • De mantelzorger is 18 jaar of ouder;
  • De mantelzorger is geen betaalde mantelzorger of een zorgvrijwilliger: de mantelzorger kan niet op elk gewenst moment stoppen met mantelzorgen.

Andere regels van de Mantelzorgwaardering 2019
Per zorgvrager of als mantelzorger kan deze één keer de Mantelzorgwaardering 2019 aanvragen. 
De aanvraag voor de Mantelzorgwaardering moet uiterlijk op 31 december 2019 zijn ingediend.

Hoe vraagt de mantelzorger de Mantelzorgwaardering 2019 aan?
De mantelzorger vraagt de Mantelzorgwaardering 2019 vanaf de Dag van de Mantelzorg (10 november 2019) aan met het 'Aanvraagformulier Mantelzorgwaardering 2019'. Dit aanvraagformulier is verkrijgbaar bij het gemeentehuis Waadhoeke of bij De Skûle Welzijn. Of de mantelzorger vult het aanvraagformulier in op de website van gemeente Waadhoeke. Hiervoor moet hij of zij inloggen met DigiD: www.waadhoeke.nl/mantelzorgwaardering .

Dit aanvraagformulier kunt u tot 31 december 2019 inleveren bij, mailen of opsturen naar:
Gebiedsteam Waadhoeke    
Harlingerweg 18                     
8801 PA Franeker                  
gebiedsteam@waadhoeke.nl

of naar:
De Skûle Welzijn
Godsacker 35
8801 LM Franeker
info@deskule.nl

 

 

Naar de mantelzorgwaardering
Terug naar overzicht