Compensatie eigen risico minima Noardwest Fryslân

7 februari 2020

Inwoners van Harlingen, Terschelling, Vlieland en Waadhoeke met een inkomen op bijstandsniveau maken in 2020 aanspraak op een een vergoeding van € 100,00 wanneer ze hun wettelijk eigen risico voor de zorgverzekering volledig hebben besteed.

Er gelden wel voorwaarden. Zo komen alleen inwoners van 18 jaar of ouder in aanmerking voor de vergoeding. Niet alleen moet er sprake zijn van inkomen op bijstandsniveau, ook het vermogen mag het zogeheten toegestaan bescheiden vermogen in de bijstand niet overschrijden. 

Zoals door het Rijk is voorgeschreven bij alle regelingen die voor minima gelden, maakt het niet uit of iemand een algemene bijstandsuitkering heeft of een ander inkomen dat even laag is. 

Met deze regeling wordt beoogd de lasten van inwoners met een minimuminkomen en hoge zorgkosten te verminderen. De Dienst Noardwest Fryslân voert deze regeling in opdracht van de gemeenten uit.

De Dienst stuurt in ieder geval een brief over deze compensatie van het eigen risico naar de eigen klanten. Anderen worden geïnformeerd met behulp van publicaties in de krant, posters en andere info bij de gebiedsteams en met berichten op de website van de Dienst NoardwestFryslân.

De Adviesraad heeft zich zeer ingespannen om deze compensatie te realiseren en zal vinger aan de pols houden. Heeft u op- of aanmerkingen  op of naar aanleiding van de regeling of de uitvoering daarvan, dan nodigen we u uit deze kenbaar te maken aan de Adviesraad. U kunt daarvoor gebruik maken van het formulier op deze website

Op- of aanmerkingen?
Terug naar overzicht