Vraag nu een energietoeslag aan bij de Dienst Noardwest Fryslân!

11 maart 2022

Inwoners van de gemeenten Harlingen, Terschelling, Vlieland en Waadhoeke met een laag inkomen kunnen aanspraak maken op een Energietoeslag. De gemeenten hebben dit besloten omdat de energieprijzen momenteel erg stijgen. De energietoeslag is vastgesteld op € 200,00 per jaar. Dit is een vast bedrag.

Inwoners met een bijstandsuitkering krijgen de Energietoeslag automatisch uitbetaald. Personen die een AV Frieso verzekering hebben, krijgen bericht van de Dienst Noardwest Fryslân maar moeten nog wat aanvullende informatie verstrekken. Andere personen met een laag inkomen kunnen vanaf 10 maart 2022 een aanvraag indienen bij de Dienst Noardwest Fryslân. Kijkt u eerst op de website  of belt u met 0517- 380200 voordat u een aanvraag indient. Op de website staat ook goed aangegeven wat allemaal meetelt als inkomen en hoe u het beste kunt aanvragen.

Er gelden voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor de energietoeslag gelden een aantal voorwaarden:

  • u bent 18 jaar of ouder
  • ​u woont in de gemeente Harlingen, Waadhoeke, Terschelling of Vlieland
  • u hebt de Nederlandse nationaliteit of bent gelijkgesteld aan een Nederlander
  • u heeft een inkomen dat niet hoger is dan 130% van de bijstandsnorm die voor u geldt
  • u woont zelfstandig en betaalt iedere maand woonkosten (huur of hypotheek) en kosten voor gas en elektriciteit.

De hoogte van uw spaargeld en ander vermogen speelt in dit geval geen rol. 

​ 

 

Terug naar overzicht