Uitgebrachte adviezen

Het is de hoofdtaak van de Adviesraad om ongevraagd of gevraagd advies uit te brengen over zaken die in de regio Noardwest Fryslân van belang zijn binnen het sociaal domein.

Een aantal adviezen en reacties op een rij. Overigens is de raad veelvuldig in overleg met vertegenwoordigers van de Dienst Noardwest Fryslân en oefent via die weg invloed uit. De Raad adviseert alleen 'officieel' als dat nodig is. Het gaat om het resultaat. Als dat al is bereikt met informeel overleg, heeft dat evenveel waarde.

Uitgelicht

Dit keer : Waadhoeke voor elkaar in nood. Een project in Waadhoeke waarbij inwoners anderen, die tijdelijk of misschien wat langere tijd in nood verkeren, helpen met levensmiddelen of kleding of met andere zaken. Het project organiseert ook activiteiten. Op 2 april 2019 opent Waadhoeke voor elkaar in nood een kledingbank op het adres Dijkstraat 2 in Franeker.

Het project drijft geheel op vrijwilligers. Belangrijk in het project is de Facebookpagina van het project, waar hulpvraag en hulpaanbod bij elkaar komen. Om de berichten te kunnen bekijken en om die te kunnen plaatsen moet je wel lid zijn, maar dat is in een paar seconden gepiept. De Adviesraad is nu ook lid. 

Denkt u iets voor een ander te kunnen betekenen, kunt u heel goed zelf hulp gebruiken of wilt u een ander wijzen op mogelijkheden, dan kunt u de weg via Waadhoeke voor elkaar in nood overwegen. Bekijkt u de Facebookpagina of bekijk de flyer met telefoonnummers.