Subnavigatie

Dick Roosink

Winsum, thema Participatie

 

Mijn naam is Dick Roosink, getrouwd (zeer gelukkig) met Geertje en we wonen sinds bijna 3 jaar in Winsum. Daarvoor ruim 40 jaar in het zuidwesten van het land (Hellevoetsluis) Het bevalt ons heel erg goed hier in Friesland.Ik ben, na een universitaire opleiding in Amsterdam, begonnen bij een Gewestelijk Arbeidsbureau op de juridische afdeling. Daarna gewerkt bij Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken in leidinggevende  personeels- en beleidsfuncties. Vervolgens (met heel veel plezier) buschauffeur geworden bij ZWN, later Connexxion en vervolgens gevraagd hier samen met een externe collega een loopbaancentrum op te zetten. Daarna ontslag genomen bij Connexxion en samen met de externe collega een bedrijf begonnen op het gebeid van mens en werk. Dit is korte tijd later uitgebreid met een transportbedrijf, waar we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer een kans gaven op een baan met perspectief.

Zowel tijdens mijn werkzame jaren als pensioen heb ik veel zaken naast mijn werk gedaan. Mijn vrouw en ik zijn jarenlang pleegouder geweest voor kinderen met een handicap. Ik heb in een pleegouderraad gefunctioneerd, ben voorzitter geweest van de NVP (Nederlandse Vereniging van Pleeggezinnen) heb vrijwilligerswerk gedaan in het verpleeghuis in Hellevoetsluis, heb me als Diaken van de Samen op Weg Gemeente in Hellevoetsluis beziggehouden met armoedebestrijding. Datzelfde ook via ons eigen bedrijf voor mijn pensioen. Ben lid geweest van de Cliëntenraad van het streekziekenhuis, voorzitter van de kerkenraad etc. Momenteel alleen nog lid van een Klachtencommissie in de jeugdzorg, maar ik zou graag meer betrokken willen zijn bij zaken die hier in onze regio spelen.

Ik vind het heel fijn dat ik deel mag uitmaken van de Adviesraad Sociaal Domein en ik hoop daaraan mijn steentje te kunnen bijdragen.

 

 

Terug naar overzicht