Remmie Hammers neemt afscheid van de Adviesraad

23 september 2022

Het enige lid van de Adviesraad dat van Vlieland komt, Remmie Hammers, heeft besloten de raad vaarwel te zeggen. En we waren nog wel zo blij met haar. Niet alleen omdat ze van Vlieland komt, maar omdat ze de Adviesraad zoveel goeds heeft gebracht.

Remmie bracht als voormalig huisarts op een breed gebied veel expertise mee. In de vergadering van 19 september jongstleden waarin we afscheid namen van Remmie, stelde de voorzitter vast dat Remmie na haar toetreden zorgde voor veel nieuw elan voor zowel de themagroep Jeugd waarin ze acteerde, als voor de gehele Adviesraad. 

Remmie zag zich vooral genoodzaakt te stoppen omdat ze stuitte op het praktische bezwaar dat de activiteiten van onze raad zich voornamelijk afspelen op het vasteland en zijzelf woont en andere activiteiten heeft op Vlieland. Hoewel we er naar streven dat leden van de Adviesraad afkomstig zijn uit het gehele werkgebied dat wordt gevormd door de gemeenten Waadhoeke, Harlingen, Vlieland en Terschelliing en we ons ook bezighouden met zaken die spelen in het gehele werkgebied, zal een Vlielander zich vaak ook wat minder herkennen in de behandelde problematiek. We hebben begrip voor haar besluit.

Het mag duidelijk zijn dat we Remmie zeer zullen missen. We wensen haar succes in haar diverse nevenactiviteiten, want ze blijft zich volop inzetten voor de samenleving.

Terug naar overzicht