Nieuw deelstation in Marsum

4 juni 2024

Marsum heeft vanaf 9 juni 2024 zijn eigen deelstation. Op die dag wordt dit om 11.30 uur geopend door wethouder Marja van der Meer van de gemeente Waadhoeke tijdens de zomermarkt van Floraria bij Tuincentrum De Leeuw in Marsum. Het deelstation komt op het pleintje bij de kerk op het adres Buorren 18.

Het deelstation is een openbare kast die vooral bedoeld is om mensen in armoede te ondersteunen en daarnaast om verspilling tegen te gaan. Dit onder het motto 'geef als je kunt en neem als je nodig hebt'. Bewoners in de regio zijn opgeroepen om de kast te vullen met (houdbaar) voedsel en schoonmaak- en verzorgingsproducten. 

In de gemeente Waadhoeke zijn al diverse deelstations, zoals in Franeker, Berltsum en Menaam. Ieder deelstation heeft ook zijn eigen website. Ook Marsum heeft er al één.

Het deelstation is een mooi burgerinitiatief. Met de constatering dat het te betreuren is dat voedselbanken en deelstations in de huidige tijd blijkbaar nodig zijn, juicht de Adviesraad Sociaal Domein Noardwest Fryslân dit soort initiatieven van harte toe.

 

Deelstation Marsum
Terug naar overzicht