Subnavigatie

Ype Hof

Franeker, thema Jeugd

Ik heb altijd gewerkt in de zorg zowel in de in- als extra murale zorg. Ik heb ruime ervaringen opgedaan waarbij de scheidslijn van zorg/welzijn naar het sociaal domein elkaar raken of in ieder geval met elkaar te maken hebben. Vooral na de transitie van 2015. Vanuit mijn vorige werk heb ik aan diverse sociale teams deelgenomen. De laatste 7 jaren ben ik werkzaam geweest in het Gebiedsteam van de Gemeente Waadhoeke. De focus van mijn werkzaamheden was vooral gericht op WMO-zaken in brede zin.

Het werken voor en met mensen heeft altijd mijn belangstelling gehad en ik wil mij graag inzetten voor burgers omdat vanuit het gevoerde beleid het soms niet altijd vooraf duidelijk is welke effecten het heeft op ieder persoon afzonderlijk. Vooral op burgers die kwetsbaar zijn en die soms niet altijd de weg weten te vinden in het “oerwoud van regels” zoals dat soms wordt ervaren. Dat vraagt om een actieve sociale adviesraad. Vandaar dat ik mij als aspirant lid heb aangemeld. Gelet op mijn achtergrond denk ik actief een bijdrage te kunnen leveren. Ik ben proactief en verbindend en zie een goede samenwerking onderling daarbij als erg belangrijk!

Privé
Ik ben gehuwd en we wonen in Franeker.  Sinds augustus 2023 ben ik officieel met pensioen gegaan. Ik heb als hobby’s het houden van Newfoundlanders; we hebben dan ook 2 grote zwarte honden en wandelen daar veel mee. In het verleden ben ik bestuurlijk actief geweest binnen de kynologie en fokkerij van deze honden. Daarnaast zwem ik regelmatig mijn baantjes en heb de fietshobby ontdekt. Dus volop activiteiten en beweging.

 

Terug naar overzicht