Subnavigatie

Martin van Mourik

Franeker, thema Wonen, zorg en welzijn

Ik ben Martin van Mourik en woon sinds 2020 samen met mijn vrouw Sara in Franeker.

Geboren in 1952 in Brunssum in Zuid-Limburg. Mijn vader was een mijnwerker en mijn moeder was afkomstig uit Indonesië. Ze hadden elkaar daar ontmoet tijdens de oorlog tussen Nederland en Indonesië. Mijn moeder was dus een politiek vluchteling, net zoals zovelen tegenwoordig.

De sluiting van de mijnen en de daardoor ontstane grote werkeloosheid dwong mij een baan te zoeken in het westen van Nederland. Bijna 40 jaar heb ik in de Financiële sector gewerkt. Ik heb mij kunnen specialiseren in de Financiële planning . In normaal Nederlands betekent dat “Hoe kun je het beste met je geld omgaan”. Eigenlijk zou dat een verplicht vak op scholen moeten zijn. Dat zou dan moeten voorkomen dat veel jongeren niet in geldproblemen verzeild raken . Geldproblemen die je jaren blijven achtervolgen en je op achterstand zetten. 

Als gevolg van een bedrijfssanering was ik een van de velen die in 2012, ik was toen 60 jaar, werd ontslagen. En toe heb ik aan den lijve gevoeld , wat het is om als oudere in deze maatschappij te leven. Geen kans op werk, en je moet zelf maar uitzoeken hoe je leven verder gaat invullen. In ons Nederland wordt maar weinig gedacht aan de ouderen. Na veel vrijwilligers werk, ben ik raadslid geworden in Leeuwarden en jawel met als belangrijkste portefeuille “ouderen”. Dat heb ik tot 2021 gedaan.

Nu zit ik in de “Adviesraad Sociaal Domein” van de Waadhoeke en wil ik mij extra inspannen voor de senioren in onze gemeente. Senioren horen erbij en moeten door hun gemeente geholpen worden als het minder met ze gaat. Samen met onze gemeente en met onze inwoners willen we zorgen voor goede algemene basis oplossingen voor wonen, zorg en welzijn. Denk mee en laat het ons weten via de menu optie “contact”.

 

 

 

Terug naar overzicht